قانون مبارزه با پولشویی
مصوب 1386/11/2
الفتحصیل،تملک،نگهداری یا استفاده از عوائد حاصل از فعالیتهای غیر قانونی با علم به این که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در نتیجه ارتکاب جرم به دست آمده باشد.
بتبدیل،مبادله یا انتقال عوائدی به منظور پنهان کردن منشاء غیر قانونی آن با علم به این که به طور مستقیم یا غیر مستقیم ناشی از ارتکاب جرم بوده یا کمک به مرتکب به نحوی که وی مشمول آثار و تبعات قانونی ارتکاب آن جرم نگردد.
جاخفاء یا پنهان یا کتمان کردن ماهیت واقعی،منشاء،منبع،محل،نقلوانتقال، جابهجایی یا مالکیت عوائدی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در نتیجه جرم تحصیل شده باشد.
1-جمعآوری و کسب اخبار و اطلاعات مرتبط و تجزیه و تحلیل و طبقهبندی فنی و تخصصی آنها در مواردی که قرینهای بر تخلف وجود دارد طبق مقررات.
2-تهیه و پیشنهاد آییننامههای لازم در خصوص اجرای قانون به هیأت وزیران.
3-هماهنگ کردن دستگاههای ذیربط و پیگیری اجرای کامل قانون در کشور.
4-ارزیابی گزارشهای دریافتی و ارسال به قوه قضائیه در مواردی که به احتمال قوی صحت دارد و یا محتمل آن از اهمیت برخوردار است.
5-تبادل تجارب و اطلاعات با سازمانهای مشابه در سایر کشورها در چارچوب مفاد ماده (11).
تبصره 1- دبیرخانه شورای عالی در وزارت امور اقتصادی و دارایی خواهد بود.
تبصره 2- ساختار و تشکیلات اجرائی شورا متناسب با وظائف قانونی آن با پیشنهاد شورا به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
تبصره 3- کلیه آییننامههای اجرائی شورای فوقالذکر پس از تصویب هیأت وزیران برای تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی ذیربط لازمالاجراء خواهد بود.متخلف از این امر به تشخیص مراجع اداری و قضائی حسب مورد به دو تا پنج سال انفصال از خدمت مربوط محکوم خواهد شد.
الفاحراز هویت اربابرجوع و در صورت اقدام توسط نماینده یا وکیل،احراز سمت و هویت نماینده و وکیل و اصیل در مواردی که قرینهای بر تخلف وجود دارد.
تبصره- تصویب این قانون ناقض مواردی که در سایر قوانین و مقررات احراز هویت الزامی شده است،نمیباشد.
بارائه اطلاعات،گزارشها،اسناد و مدارک مربوط به موضوع این قانون به شورای عالی مبارزه با پولشویی در چارچوب آییننامه مصوب هیأت وزیران.
جگزارش معاملات و عملیات مشکوک به مرجع ذیصلاحی که شورای عالی مبارزه با پولشویی تعیین میکند.
دنگهداری سوابق مربوط به شناسایی اربابرجوع،سوابق حسابها،عملیات و معاملات به مدتی که در آییننامه اجرائی تعیین میشود.
هتدوین معیارهای کنترل داخلی و آموزش مدیران و کارکنان به منظور رعایت مفاد این قانون و آییننامههای اجرائی آن.
تبصره 1- چنانچه عوائد حاصل به اموال دیگری تبدیل یا تغییر یافته باشد،همان اموال ضبط خواهد شد.
تبصره 2- صدور و اجرای حکم ضبط دارایی و منافع حاصل از آن در صورتی است که متهم به لحاظ جرم منشاء،مشمول این حکم قرار نگرفته باشد.
تبصره 3- مرتکبین جرم منشاء،در صورت ارتکاب جرم پولشویی،علاوه بر مجازاتهای مقرر مربوط به جرم ارتکابی،به مجازاتهای پیشبینیشده در این قانون نیز محکوم خواهند شد.
2(1)