از قرارداد بین المللی رفع هر نوع تبعیض نژادی
2-قرارداد حاضر ناظر به تمایزات و ممنوعیتها و محدودیتها و یا رجحاناتی که هریک از دول عاقد قرارداد بین اتباع خود و اتباع سایر دول قائل میشوند نخواهد بود.
3-مقررات قرارداد حاضر را نباید طوری تفسیر نمود که در مقررات قانونی دول عاقد راجع به تابعیت و ملیت و قبول تابعیت به نحوی از انحاء مؤثر واقع شود.مشروط بر اینکه مقررات مزبور علیه ملیت خاصی قائل به تبعیض نباشد.
4-تدابیر خاصی که صرفا به منظور تأمین ترقی شایسته برخی از گروههای نژادی یا قومی یا افرادی که برای تمتع و استیفاء از حقوق بشر و آزادیهای اساسی در شرایط متساوی محتاج حمایتند اتخاذ شده باشد،به منزله تدابیری که جنبه تبعیض نژادی دارند تلقی نخواهد گردید، مشروط بر اینکه این اقدامات منجر به برقراری حقوق متمایز برای گروههای نژادی مختلف نشود و پس از حصول هدفهایی که موجب اتخاذ تدابیر مذکور گردیده بود،ادامه نیابد.
...
دهریک از دول عاقد مکلف است به کلیه وسائل مقتضی و من جمله در صورت اقتضاء از طریق تدابیر تقنینیه اعمال هر نوع تبعیض نژادی را از ناحیه افراد یا دستهها یا سازمانها ممنوع سازد و بدان پایان دهد.
...
دول عاقد مخصوصا متعهد میشوند که:
الفنشر هر نوع افکار مبتنی بر تفوق یا نفرت نژادی و تحریک به تبعیض نژادی و همچنین اعمال زور یا تحریک به زور علیه هر نژاد و یا هر گروه که از حیث رنگ و قومیت متفاوت باشند و نیز بذل هر نوع مساعدت من جمله کمک مالی به فعالیتهای تبعیض نژادی را قانونا از جرائم قابل مجازات اعلام نماید.
بسازمانها و فعالیتهای تبلیغاتی متشکل و هر قسم فعالیت تبلیغاتی دیگر را که محرک تبلیغات نژادی بوده و یا آن را تشویق نماید و عضویت در این چنین سازمانها را قانونا از جرائم قابل مجازات اعلام نماید.
جبه مقامات مسؤول یا مؤسسات عمومی اعم از مملکتی و یا محلی اجازه ندهند تبعیضات نژادی را ترغیب یا تشویق نمایند.
الفحق برخورداری از رفتار مساوی در برابر محاکم و سایر مراجعی که اجرای عدالت را به عهده دارند.
بحق برخورداری از امنیت شخصی و حمایت دولت در برابر تجاوز و صدمه جسمی از ناحیه مأمورین دولت و یا هر فرد یا دسته یا تشکیلات.
جحقوق سیاسی و به خصوص حق شرکت در انتخابات و رأی دادن و نامزد شدن بر اساس سیستم اخذ رأی همگانی و یکسان و حق مشارکت در حکومت و اداره امور عمومی و حق نیل به مشاغل عمومی دولتی به هر رتبه و مقام در شرایط مساوی.
دسایر حقوق مدنی،خصوصا:
1-حق رفتوآمد آزاد و انتخاب اقامتگاه در داخله یک کشور.
2-حق ترک هر کشور و من جمله ترک میهن خود و بازگشت به آن.
3-حق داشتن یک تابعیت.
4-حق ازدواج و انتخاب همسر خود.
5-حق تملک چه به صورت فردی و چه به شکل مشارکت.
6-حق توارث.
7-حق آزادی فکر و وجدان و مذهب.
8-آزادی عقیده و بیان.
9-حق آزادی اجتماع و تشکیل جمعیتهای مسالمتآمیز.
هحقوق اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خصوصا:
1-حق کار کردن و انتخاب آزاد شغل و استفاده از شرایط عادلانه و رضایتبخش کار و برخورداری از حمایت در برابر بیکاری و دریافت دستمزد مساوی برای کار مساوی و دریافت پاداش منصفانه و رضایتبخش.
2-حق تشکیل اتحادیههای صنفی و عضویت در آنها.
3-حق مسکن.
4-حق استفاده از بهداشت عمومی و مراقبتهای پزشکی و بیمههای اجتماعی و خدمات اجتماعی.
5-حق تحصیل و کارآموزی حرفهای.
6-حق مشارکت در فعالیتهای فرهنگی با شرایط یکسان.
وحق دسترسی به کلیه امکنه خدماتی که به عموم عرضه میشود از قبیل وسائط نقلیه و هتلها و رستورانها و کافهها و تماشاخانهها و پارکها.
2(4)