از قانون فعالیت احزاب،جمعیتها و انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناخته شده
مصوب 1360/6/7
فصل اولتعاریف
فصل دومحقوق گروهها
تبصره 1- کلیه گروهها موظفند مرامنامه،اساسنامه،هویت هیأت رهبری خود و تغییرات بعدی آنها را به اطلاع وزارت کشور برسانند.
تبصره 2- برگزاری راهپیماییها با اطلاع وزارت کشور بدون حمل سلاح در صورتی که به تشخیص کمیسیون ماده (10)مخل به مبانی اسلام نباشد و نیز تشکیل اجتماعات در میادین و پارکهای عمومی با کسب مجوز از وزارت کشور آزاد است.
1-نماینده دادستان کل کشور.
2-نماینده شورای عالی قضائی.
3-نماینده وزارت کشور.
4-دو نماینده به انتخاب مجلس شورای اسلامی از بین داوطلبانی که از داخل مجلس و یا خارج آن به معرفی یکی از نمایندگان حداکثر تا یک هفته قبل از انتخابات کتبا به کمیسیون داخلی معرفی شده باشند،تاریخ انتخابات حداقل 15 روز قبل توسط رئیس مجلس در جلسه علنی اعلام خواهد شد.
تبصره 1- نمایندگان مذکور باید ظرف یک ماه از تاریخ تصویب این قانون انتخاب و به وزارت کشور معرفی شوند و وزیر کشور حداکثر تا ده روز پس از آن موظف به تشکیل اولین جلسه کمیسیون میباشد.
تبصره 2- نمایندگان فوق الذکر برای مدت دو سال انتخاب میشوند.
تبصره 3- کمیسیون میتواند از نمایندگان سایر سازمانها و افراد صاحب نظر جهت مشاوره دعوت به عمل آورد.جلسات کمیسیون با حضور دوسوم اعضاء رسمیت یافته و تصمیمات آن با اکثریت مطلق مجموع اعضاء کمیسیون معتبر خواهد بود.
تبصره 4- هزینه کمیسیون از محل اعتبارات وزارت کشور(برنامه امور سیاسی و اجتماعی)تأمین میگردد.
تبصره 1- چنانچه تغییرات اعلام شده موضوع ماده (15)موجب مغایرت اساسنامه و یا مرامنامه گروه با ماده (14)بشود یا بعضی از اعضاء هیأت رهبری مشمول ماده (8)گردد کمیسیون ماده (10)پروانه گروه را توقیف خواهد نمود.
تبصره 2- ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ توقیف و یا اعلان آن در یکی از روزنامههای کثیر الانتشار،گروهی که پروانه او توقیف شده است میتواند به دادگاه شکایت کند.دادگاه ظرف سه ماه رسیدگی نموده رأی قطعی صادرخواهد نمود.
الفارتکاب افعالی که به نقض استقلال کشور منجر شود.
بهر نوع ارتباط،مبادله اطلاعات،تبانی و مواضعه با سفارتخانهها،نمایندگیها،ارگانهای دولتی و احزاب کشورهای خارجی در هر سطح و به هر صورت که به آزادی،استقلال،وحدت ملی و مصالح جمهوری اسلامی ایران مضر باشد.
جدریافت هرگونه کمک مالی و تدارکاتی از بیگانگان.
دنقض آزادیهای مشروع دیگران.
هایراد تهمت،افتراء و شایعهپراکنی.
ونقض وحدت ملی و ارتکاب اعمالی چون طرحریزی برای تجزیه کشور.
زتلاش برای ایجاد و تشدید اختلاف میان صفوف ملت با استفاده از زمینههای متنوع فرهنگی و مذهبی و نژادی موجود در جامعه ایران.
حنقض موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی.
طتبلیغات ضد اسلامی و پخش کتب و نشریات مضله.
یاختفاء و نگهداری و حمل اسلحه و مهمات غیر مجاز.
1-تذکر کتبی.
2-اخطار.
3-توقیف پروانه.
4-تقاضای انحلال از دادگاه.
تبصره- درآمد و هزینه گروههای پروانهدار باید در دفاتر قانونی ثبت شود و در پایان سال مالی برای بررسی در اختیار کمیسیون ماده (10)قرار گیرد.2(1)